werkt  

voor jou

De drijvende kracht

Mijn naam is Lian Heijs. Ooit studeerde ik Psychologie maar stapte over naar Hbo Maatschappelijk Werk en Dienstverlening: lekker praktisch.

Justitie, Jeugd en een Veilig Thuis

Jarenlang werkte ik op het grensvlak van persoon, omgeving en delictgedrag: 

als rapporteur en adviseur voor rechtszittingen en in de (vrouwen)gevangenis, als arbeidstoeleider, toezichthouder en coördinator Huisverboden, als sociotherapeut en co-trainer in de (gedwongen) jeugdhulpverlening en een periode als onderzoeker en procescoördinator bij Veilig Thuis.


Programma en verbinding

Het werd tijd voor een ander werkveld. Ik werd programmacoördinator Home-Start, een preventief programma voor opvoedondersteuning bij gezinnen thuis. Het opzetten en uitvoeren van dit programma gaf mij veel voldoening. Net als het samenwerken met anderen aan een programma, dienst, idee of product. Beweging brengen, dat doe ik het liefst. Ik zit dan ook weinig stil.


Aanvullende scholing

In 2016 volgde ik de post-hbo opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening (EPH) bij het Kempler Instituut Nederland en haalde het basiscertificaat. Daarna volgde het certificaat Total Balance Coach (2017), een coachingsmethode die gericht is op een leven in balans en die is gebaseerd op Bijbelse principes. En ook heel goed bruikbaar voor mensen die zich niet christelijk of gelovig noemen.


Liefde voor taal, mens en ontwikkeling

Deze drie grote liefdes combineer ik in 'Een zaak van woorden'. 

Mijn kracht ligt in analytisch vermogen, heldere communicatie, organisatietalent, het in gang zetten van processen, een groot inlevingsvermogen en vaardigheid op het gebied van coaching van personen en organisaties. Uitgaand van ieders eigen kracht, motivatie en mogelijkheden.


Nieuwe wegen

Naast deze activiteiten blijf ik graag in ontwikkeling, dat geeft me energie. Wat er op mijn lijstje staat voor de komende tijd? 

Een uitdaging als dagvoorzitter, gespreksleider, gastvrouw bij een seminar, studiedag of een ander evenement ga ik graag aan. 

Evenals het schrijven van een toespraak, speech of afscheidsrede. 


Heb je iets leuks? Laat het me weten via lian@eenzaakvanwoorden.nl of 06 - 15632876.


 


 

E-mailen
Bellen
Info